Wij zijn Patrick & Babs Mollema. In januari 2006 zijn we hier komen wonen. Via de ouders van Patrick die destijds al vijftien jaar in Pébru woonden. We hadden een prima leven in Nederland, een mooi huis, goede banen en een uitgebreid sociaal leven. Maar uiteindelijk gingen we teveel op in vluchtige en materiële dingen en liepen de dingen die werkelijk belangrijk zijn voorbij. Wij wilden tijd voor kwaliteit van leven, voor elkaar en onze toekomstige kinderen. Inmiddels wonen wij al 14 tien jaar in Frankrijk.


Toen het bedrijf waar Patrick werkte failliet ging, nam onze droom om te emigreren dan ook duidelijker vormen aan. De ouders van Patrick waren al in bezit van een huis met ruim 1 hectare grond en een eigen meertje. Een uitgelezen kans om, met de overwaarde van ons huis, een kleinschalige camping te beginnen: Camping P&B en voor Patrick om zijn passie weer op te pakken, fotograferen en die vaardigheden over te brengen op andere aspirant fotografen: de Digitale Fotografie Vakantie.


_DSC9381 2

Patrick geeft nu alweer met groot succes tien jaar digitale fotografie cursussen, voor minimaal 2 tot maximaal 4 personen van een week. Buiten het seizoen om behoort ook een privé-cursus tot de mogelijkheden en speciaal op een groep afgestemde cursussen kunnen ook worden gevolgd.

_DSC8655 CF089534 _DSC0306


In Frankrijk is 1 juni 2006 onze tweeling geboren, Janna Lotte & Mina Marie. Twee prachtige meiden die iedere zomer weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes krijgen om mee te spelen en die hier alle rust en ruimte hebben om op te groeien tot twee evenwichtige, stabiele kinderen. Omdat ik hun perikelen bijhoudt in een column voor het Meerlingen magazine en deze ook op de website plaats, is ons terrein in de zomermaanden ook vaak gevuld met tweelingen.


Naast het runnen van de camping en het opvoeden van onze meisjes, maak ik allerlei soorten sapjes, jam en likeurtjes. Alles gemaakt van de groentes en fruit uit onze eigen moestuin en zonder conserveer-, kleur- en geurstoffen, gewoon puur natuur. Een aantal keren per week staan er vers gebakken quiches klaar voor onze gasten en tijdens de fotocursussen maak ik iedere dag de lunch voor de cursisten.

Een druk en vol leven, waar we van genieten en onze gasten graag in ontvangen. Ik hoop tot ziens in Pébru, wees welkom!

Het artikel wat is geschreven in het Tijdschrift Leven in Frankrijk is te lezen door op de naam van het magazine te klikken.


Mail