Vakantie augustus 2015
In Augustus 2015 zijn wij bijna 2 weken in Pébru geweest met de tent en hebben een heerlijke vakantie gehad. Het ontvangst was erg vriendelijk en tijdens ons verblijf kregen we leuke tips over de omgeving en leuke routes. We hadden een prachtig groen uitzicht en hebben ons prima vermaakt op zowel Pébru als in de omgeving. Een nette, gezellige camping met een gemoedelijke sfeer. In de omgeving veel te zien en zeker een aanrader om op de Dordogne een kano tocht te maken, prachtige ervaring! De vele dorpjes in de omgeving en het mountainbiken is ook zeker een aanrader.

We vonden het leuk dat René Fumée op de camping kwam om zijn vers gerookte producten en zelfgemaakt frites te maken en hebben hier lekkere en gezellige avonden mee gehad. Wat heel fijn was, is dat er een overdekt gedeelte, koelkast/vriezer en een buitenkeuken zijn, mocht je met de tent op vakantie gaan en het weer even tegenzitten.

Kortom een hele fijne vakantie en we zijn helemaal tot rust gekomen. Patrick en Babs bedankt!

Groetjes Raymond & Vera Nolte.

Vakantie juli 2015

We hadden een geweldig verblijf in Pébru. Het was de eerste vakantie met onze dochter (5 maand), dus het was een spannende reis. We kwamen aan op de camping en werden zowel door Babs, als de andere campingbewoners vriendelijk ontvangen.
Ons huisje (Caralet) was net groot genoeg voor ons drie. En de ruimte voor ons huisje was heerlijk. Gewoon een open veld waar we voldoende plaats hadden voor onze spullen.Aangezien de camping klein is, is er een leuk contact tussen de verschillende kampeerders.
We zaten vlak aan de speelboom, dus af en toe kwamen de andere kinderen (en ouders) een praatje slaan, wat wel gezellig was.

Op donderdag kwam René Fumée, een heel leuke belevenis. Met z'n allen samen eten. In buurt zijn er veel wandelingen, maar met een baby van 5 maand en een koets zijn die niet zo haalbaar. Wij hebben een geweldig verblijf gehad en gaan deze camping zeker aanraden aan vrienden en kennissen.

Gr, Veronique en Dieter

Vakantie juli 2015
We hebben 2 heerlijke weken gehad.
Een goed verzorgde Gîte met een goede gastheer en gastvrouw.
Een defecte wc-bril werd direct vervangen evenals een lege gasfles.
Gezellig en met zorg ingericht huis. Ruime tuin met genoeg privacy.
Ook de avonden bij René Fumée zijn een aanrader.
Leuk die lange tafels op de camping waar iedereen aan kan schuiven.

Groeten,
Klaas, Helen, Ivo en Onno.

Vakantie juni 2015
Het is vrijdagochtend 19 juni. Echte zomervakantieplannen heb ik nog niet. Even een weekje er tussenuit zou best heel erg fijn zijn. Een weekje niets hoeven, beetje lezen, siësta houden, hapje, drankje, mooie omgeving. Hmmmmmm dit klinkt als Pébru! Een aantal jaar geleden ben ik er ook geweest. Ik besluit die middag een mailtje te sturen. Nog dezelfde avond heb ik bericht terug. Helaas, de ieniemienie is niet meer beschikbaar. Maar… de Case wel! Ik boek het huisje direct.

Zondagavond 28 juni zal ik laat in de avond aankomen. Rond 22.00 uur belt Babs me op, of ik al in de buurt ben. Hoe lief is dat! Tja in de buurt… daar vraag je me wat. Ergens heb ik een alternatieve route aangehouden en ja dat betekent al snel wat kilometers omrijden. Later dan gepland kom ik in de rust van Pébru aan. In de Case brandt een lampje als welkom.

Voor de volgende ochtend heeft Babs er voor gezorgd dat er een broodje is als ontbijt. Mijn dag begint goed! De kipjes scharrelen rond op het terrein, de geitjes laten ook van zich horen. En verder… complete rust! Fris water uit de eigen bron, een blaadje sla of andere groente uit de moestuin, schaduw onder een van de vele bomen die het terrein telt. Het is dat het Pébru heet, maar paradijs had er ook niet misstaan.

Dinsdagavond is koken niet nodig; ‘René Fumée’ rijdt het terrein op en zorgt voor een lekker gerookt stukje vlees (ook de garnalen waren erg lekker) met verse friet. Glaasje wijn (of een biertje) erbij en met de buurtjes uit de andere huisjes is de avond geslaagd. En het leuke nieuws… later die week was hij er nog een keer.

Of er ook een nadeel is aan een verblijf in Pébru… ja één hele grote… een week is te kort!

Dank voor de goede zorgen en het fijne verblijf.

Yvette

Vakantie juni 2015
We hebben genoten van onze 2 weken in de gite. Babs is een wandelende VVV en er bleek van alles te doen in de omgeving. We zijn regelmatig gaan zwemmen (Renac, Camps en heerlijk in de koele Dordogne), dat was erg welkom omdat het zo warm was. Verder zijn we o.a. naar de grotten van Padirac, de roofvogelshow in Rocamadour (alle gesproken tekst helaas in het Frans!), bierbrouwerij Brasserie Correzienne en Tours de Merle geweest. En we hebben gekanood van Argentat naar Beaulieu sur Dordogne. Dat laatste is ook goed te doen voor niet sportievelingen, mits je de tijd neemt.

Een erg fijne uitvalsbasis om deze mooie streek te verkennen. Door het fijne, complete huisje, Babs die zorgt dat je niets te kort komt en de rust op het terrein. Op een avond renden de herten praktisch door onze achtertuin, vervolgens werden ze achterna gezeten door hond Ollie. Leuk om de koeien elke dag te zien, zo vlakbij de Gîte. Waarschijnlijk zijn er daardoor extra veel vliegen, gelukkig doen die niets! Geert heeft veel gebruik gemaakt van de fijne hangmat.
We zijn verrast door de vriendelijke Fransen en doordat de streek nog weinig toerisme kent. Dat maakt het voor ons extra aantrekkelijk.

Een druilerige groet vanuit Nederland,
Rosanne & Geert

Vakantie juni 2015

Wat een rust en gemoedelijke sfeer vonden wij in Pébru en omgeving!
De lieflijke heuvels met Salers koeien; (de soms schijnbaar verlaten) pittoreske middeleeuwse dorpjes; ijs eten langs de rivier de Dordogne; de groene kloven bij het prachtige en serene Conques; de adembenemende vergezichten in het Cantal gebergte; wandelen langs watervallen; de lokale gerechten met kaas, kaas en nog eens kaas (en goede ook!) en bovenal de ongedwongen, gezellige sfeer, route tips en gastvrijheid van Babs en Patrick hebben ons een heerlijke, onvergetelijke vakantie bezorgd!

Lieve groetjes,
Marin en Arwin

Vakantie juni 2015
Ik schep tegen iedereen op hoe fijn ik het wel niet bij jullie had. Zo gezellig en rustig en lekker voor ons hondje dat die mee mocht.
En al die leuke gezellige spulletjes van je. Het is niet uit te leggen aan anderen, wij vonden het er super!
Graag komen we terug in het zelfde chaletje.

x
Roel & Annemieke