Augustus 2013


Denkend aan Pebru komt er meteen een glimlach op mijn gezicht en louter vrolijke gedachten vullen mijn hoofd. Ik zie:

- mijn kinderen heerlijk vrij over het terrein lopen en spelen, terwijl ik zelf een boekje kan lezen.
- de bbq branden en de picknicktafels gevuld met salades en andere heerlijkheden. Zullen we samen eten?
- de kinderen voetballen op het veld tussen de net gemaakte doeltjes (en de ouders met een glaasje wijn aan de kant...)
- de pizzakar het terrein oprijden en al snel ruik ik de heerljke pizza's die ze maken.
- het meertjes in Camps, waar de kinderen zo lekker in het water spelen.
- Babs haar rondje doen voor de broodbestellingen. Of liever gezegd: voor ik haar zie, hoor ik haar vrolijke lach. Zij zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt.
- de kast vol met heerlijkheden, recht van het land of van de boer (courgette, tomaten, haricot verts, eieren, huisgemaakte jam).

Maar vooral voel ik de enorme ontspanning waar niet aan te ontkomen valt, als je er voor gekozen hebt om in Pebru neer te strijken. Wat is het toch fijn om hier te zijn!

Lieve groet, Abel (5 jaar), Noortje (3 jaar), Marcel & Antje (zomer 2013...en '12....en '11)

Augustus 2013


" We zijn de afgelopen zomervakantie een heerlijke week lang op Pébru geweest, niet op de camping, maar in de Gîte, HELEMAAL aan de andere kant van het dorp. Zo voelde het natuurlijk totaal niet, ten eerste omdat het dorp in totaal 5 huizen telt, maar ook omdat bij aankomst een uitgebreid kindercomité van de camping onze kinderen kwam verwelkomen. EINDELIJK zijn de Gîte kinderen er ook! Laat jullie vader en moeder even de boel uitladen, want wij wachten al drie uur met smacht om Wolven van Wakkerdam te gaan spelen. Nou doei. Verdere hoogtepunten: zwemmen in het meertje (wel extra handdoek voor de modder), kano' en, de Tours de Merle, waterval, maar ik wil in elk geval ook nog de mountainbike enthousiastelingen onder u aanspreken: heerlijke rondjes on- en off road mogelijk, direct vanaf de camping!!"

Familie NIeuwenhuis, Rijswijk

Augustus 2013


In de grote vakantie werd er weer huisgeruild, geruilhuisd, gehuisruild, ruilgehuisd...

Voorafgaand aan de huisruil werd er een week gekampeerd op een camping in de buurt van Limoges. Aanhanger mee, tent, slaapzakken, fiets, gitaar, u kent het wel. Het was wat we hadden gehoopt: ontspannen en leuk. De kinderen konden lekker rondrennen, zwemmen, met de honden spelen etc. Chris kon af en toe fietsen en beleefde een mooie internationale dag in de Auvergne met een Belg, 3 Engelsen en een Nederlander die elkaar probeerden af te troeven op de cols en in de afdalingen, Judith had gelegenheid om hard te lopen maar ook uit te rusten en we konden zelfs 's avonds voor de tent een boek lezen. Heerlijk!

Judith, Chris, Deirdre, Fabrice & Elias

Augustus 2013


Ook deze zomer weer enorm genoten op camping P&B in Pébru. Heerlijk grote bosplek met veel schaduw en ook genoeg zon. Het meertje was ook weer heerlijk, meerdere veldslagen werden op de bootjes uitgevochten, lekker baantjes getrokken en op het nieuwe "strandje" met zand gespeeld. De ochtend begon altijd erg goed met een 'campagrain' brood van de bakker die het brood kwam bezorgen en de krant op de iPad, dankzij de wifi.
Ook in de omgeving weer nieuwe dingen ontdekt en zeker ook weer genoten bij het stuwmeer en het buitenbad van Argentat.
Uit de 10 tenten en 4 huisjes kwamen ook dit jaar weer genoeg kinderen voor veel spelletjes, een modeshow, een voetbaltoernooi en elke avond een paar potjes weerwolven, waar ook graag volwassenen bij aanschoven.
Nu vergeet ik nog de pizzakar! 2x per week genoten van de pizza's en het niet hoeven koken. Met 3 kinderen van 3, 10 en 11 jaar een zeer relaxte vakantie gehad bij jullie in Pébru.

Nogmaals dank voor alle goede zorgen en een pluim voor de gastvrouw! Babs, dat doe je echt fantastisch! Jullie blijven nummer 1 op onze campinglijst.

Groetjes Guus, Timo, Kees, Micha en Marchien

Augustus 2013


Een knusse kleine camping, zeer geschikt voor jonge gezinnen, met veel speelmogelijkheden op de camping. Pebru ligt in een schitterende omgeving waar veel leuke uitstapjes mogelijk zijn.Keurig verzorgd sanitair, al is het soms even wachten op je beurt.Onze kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad. Wij als ouders rustten echt uit, al misten we wel wat groter zwemwater. Het meertje in het bos ligt voor kinderen op een veilige afstand. Leuk dat de pizzakar soms langs komt, de traiteur of de worstjes verkoper. In het huis vind je een schat aan leesvoer. Ruime service in het gebruik van koelkast, vriezer etc. Een goed verzorgde, leuke camping!
Groetjes en bedankt voor jullie gastvrijheid,

Maaike en Auke Zwart

Augustus 2013


"Knusse mooi vormgegeven camping met laagdrempelige eigenaren in een prachtig stukje Frankrijk. Meertje was helaas minder aantrekkelijk om in te zwemmen dan we hadden verwacht. Hoogtepunt was het dagelijks plukken van onuitputtelijke hoeveelheden frambozen tegen een hele schappelijke vergoeding, de gezamenlijke maaltijden, en de traiteur die iedere week voor de tent kwam rijden". Zeker voor herhaling vatbaar!"

Groetjes, Gaël en Noëmi, Julius en Sebas Pennings

Augustus 2013


Dit jaar wilden wij geen regenvakantie dus besloten wij ons heil te zoeken in Frankrijk. En omdat wij voor het eerst met twee kleine kinderen gaan kamperen, willen wij van tevoren weten of het een leuke en vooral kleine camping zou worden. Eigenlijk tegen onze zin in besluiten wij, om voor het eerst in onze kampeergeschiedenis, van tevoren een camping te boeken. Na wat research komen we uit bij Pébru. Wat meteen opvalt is de mooie site met goede foto's. Het ziet er vriendelijk en goed uit dus besluiten wij te reserveren.

De zomer is in volle gang als wij vanuit Normandië in Pébru aankomen. Een heuvelachtig landschap, perfect om wat fietstrainings- kilometers te maken. Babs ontvangt ons en laat onze plek zien. Onder de bomen met uitzicht over het glooiende landschap. Een plek waar we een klein weekje hebben gereserveerd. Door de kleinschalige camping kent iedereen onze tweejarige dochter al na een dag zodat we die met gerust hart buiten ons zichtsveld in de 'speeltuin' laten spelen.
Op verschillende momenten tijdens het verblijf ontstaan in de avond allerlei grappige evenementjes. Het bevalt ons zo goed dat we uiteindelijk een dikke week blijven.

De persoonlijke aandacht van Babs als 'campingbaas' waarderen wij. Zelden keren wij terug naar een camping, maar in dit geval zou het, als we weer eens in dit gebied komen, zomaar kunnen gebeuren.

Groet uit Rotterdam van Aagje, Mies, Kristel en Peter Volken

Juli 2013


Lieve Babs, Janna, Mina en Patrick,

Wat hebben wij genoten bij jullie in Pébru. Een gastvrije ontvangst door Mina met gelijk een rondleiding over de camping. Voor ons was gereserveerd een door Babs met smaak ingerichte chalet met opgemaakte bedden. Wat een luxe. Alieke en Kars waren helemaal blij met het stapelbed met gordijntjes! Sil lag er in zijn campingbed naast en vond het stapelbed zo aanlokkelijk dat hij de laatste dagen uit zijn campingbed klom en zich liet vallen op het onderste bed. Gordijntjes dicht en slapen maar… Een prachtige moes-/ pluktuin met paadjes waar Sil heerlijk met kruiwagen over liep te struinen terwijl Alieke en Kars in de klimboom zaten.

Dagelijks naar het meertje, neerstrijken in de boot en een papa of mama die zorgt dat de boot vooruitkomt. Heerlijk dobberen op het water. Paardrijden en wandelen in de directe omgeving. Genieten van de nieuwsgierige koeien in het aangrenzende land.
Elke ochtend vers brood, door Babs geregeld, wat een service! Alieke die bijna elk moment van de dag optrok met Janna en Mina. ‘Ik zou daar wel willen wonen dan kon ik iedere dag met ze spelen.’

Herrick kan bijna een streep zetten op zijn uitdagingenlijst. Genoeg gelezen voor een heel jaar.Wat een vrijheid, rust en ruimte… We komen vast en zeker terug in Pébru!

Warme groet,
Herrick, Jolien, Alieke, Kars en Sil

Juli 2013


In de tweede helft van augustus hebben wij, bijna twee weken lang, genoten van onze tijd op camping P&B. Een heerlijke, kleine camping in een mooie en rustige omgeving. De staanplaats was zeer ruim. En het sanitair was super verzorgd en schoon. Ideaal dat er wekelijks pizza gegeten kon worden, dat er dagelijks hele lekkere broodjes besteld konden worden, en dat er een uitgebreide buitenkeuken tot de beschikking stond. De foto's op de site geven een goed, en echt, beeld van de camping.
De kinderen vermaakten zich enorm en waren veel de hort op om te spelen op het terrein met de andere kinderen. Of waren aan het lezen in 'de cave' onder het huis. Ook het meertje met het bootje vonden ze geweldig. Meer hebben die van ons niet nodig om een top vakantie te hebben.

In de omgeving was er genoeg te doen en te zien om leuke uitstapjes te kunnen maken met het hele gezin.
Deze camping was anders dan anders. We hadden meer het gevoel bij mensen thuis in een hele grote achtertuin te logeren en gebruik te mogen maken van hun spullen en mooie badkamers. Samen met nog wat leuke gezinnen :-)  Dat komt door alle kleine, extra details en door de gastvrijheid van Babs & Patrick en hun meiden.

Marco, Renske, Lotte (14), Merijn en Koen (10)

Juli 2013


PEBRU is ....

Puur
Energie
Balans
Rust
Uitzicht

Wat hebben we genoten van onze tijd in Pebru!
Fantastische locatie met prachtige grote plekken om te kamperen middenin de natuur , bomen en uitzicht .
Kinderen hebben een wereld tijd met elkaar , ze kunnen overal veilig en onbekommerd spelen en ravotten , dat is dus ook genieten voor papa en mama!!
Wij kozen voor verblijf in het Chalet, een pracht van een huisje op geïsoleerd stukje waardoor er veel privacy is. Wel weer vlak in de buurt van de gezellige gemeenschappelijke buitenkeuken, waar kampeerders gebruik kunnen maken van kookapparatuur, koelkast en natuurlijk de bbq!!l

Heerlijke plek om helemaal bij te komen.

Eigenaresse Babs zorgt ervoor dat je je welkom voelt, heeft een persoonlijke approach zorgt voor gezelligheid en laat weten wanneer er iets leuks te beleven is!
Een aantal keer per week komt er een mobiele verswinkel langs met zeer betaalbare verse producten uit de streek en natuurlijk de Pizza kar!

De omgeving biedt meer dan moois, wij gaan graag nog eens terug.

Bart, Corien , Mexx (6jr) en Roog (4jr)

Juli 2013


De eerste week van juli 2013 reisde ik voor de derde keer af naar Pébru. Verbazingwekkend voor iemand die altijd weer wat nieuws wil zien op vakantie! 

Na de eerste twee keer deelgenomen te hebben aan fotografiecursussen, had ik nu een weekje "niks" verdiend. Gewoon leuke dingen doen, lekker uitrusten en veel lezen. Even naar een plek waarvan ik weet dat ik er welkom ben.

Ondanks dat ik kamperen geweldig vind, besloot ik voor deze week de Case te boeken. Het huisje staat op de plek waar ik de vorige keer mijn tent op mocht zetten, achter de moestuin. Toen was het al een lekkere plek en nu helemaal! Heerlijk rustig.

De Case is de nieuwste aanwinst van Patrick en Babs. Zoals jullie op de site kunnen zien is het een zeer volledig ingericht huisje. Babs heeft het op een ontzettend leuke manier ingericht. Alles in blauw en wit. Er is een heerlijk bed in een bedstede, een kooktoestel (alhoewel de buitenkeuken veel gezelliger is - daar gebeurt het! :), een waterkoker, een koffiezetapparaat en een prima bank om lekker op de hangen.

In Pébru gaat het om de details. De kleine lampjes die 's nachts de looproute aangeven naar het sanitair (geen gedonder met zaklampen), de bakker die 's ochtends het brood af komt leveren (hmmm!), de gezellige gesprekken met Babs en de keurige verzorging van de campingplekken door Patrick (als hij geen les geeft) en het winkeltje met biologische producten en de "brood"nodige flessen wijn. Als je niet wilt of kunt hoef je het terrein pas weer af als je vertrekt. Ik kan Pébru van harte aanbevelen. Of je nu wel of niet meedoet aan de fotocursus, je bent altijd welkom bij P&B.

Jolanda