Augustus 2009

We hebben twee weken op de camping in Pebru gestaan. De eerste week op de camping hebben we alleen maar op onze kont gezeten, in de hangmat gehangen, gelezen en genoten van onze kleine man (bijna twee jaar) die in zijn blootje lekker aan het rondbanjeren was over het veld. Het voelde veilig genoeg om hem alleen te laten rondlopen (af en toe opkijken of er nog ergens blonde krulletjes te bekennen waren).  Onder de grote boom stond allerlei speelgoed, een tafeltje met stoeltjes en er hingen schommels aan een tak. Voor hem was het een paradijs en voor ons (mede daardoor) zeker ook. De tweede week werden we iets actiever maar eerlijk gezegd waren we nog het liefst op de camping, meer hadden we niet nodig blijkbaar.  De kleine dingen hebben indruk gemaakt zoals de verse boontjes en aardappeltjes uit eigen tuin die Babs had klaargezet (zelf bijhouden hoeveel “handjes” je hebt gepakt). De kleinschaligheid, de gastvrijheid en de natuurlijke omgeving maakt dat we zeker een keer terug willen komen.
 
Veel groeten, Tielke

Augustus 2009

Heerlijke vakantie gehad in een prachtig huisje! Erg leuke Franse inrichting. Verder is alles aanwezig in het huisje, van pennen en kaarsen tot wasknijpers en boeken. Huisje ligt zeer privé en je hebt in feite niks met de campinggasten te maken, maar als je wat aanspraak wilt, loop je even het campingterrein op voor een praatje. Babs is een schat, die direct voor de mensen klaar staat als er iets aan de hand is. Huisje is zeker een aanrader!
 
Regenachtige groet,
 
Vincent en Yvon en Ties

Augustus 2009

We hebben 2 weken op de camping gestaan. Het was een erg prettig verblijf. Belangrijk vonden wij de enorme gastvrijheid van Babs en het gemak waarmee dingen geregeld werden. Onze eerste plek bleek niet geheel naar wens met een kleine klauteraar die nog erg onvast op zijn beentjes stond.... Maar zonder enig probleem mochten we naar een zelf gekozen plek verhuizen, waardoor het verblijf een stuk aangenamer werd. Ook fijn vonden wij het dat je niet met een WC rol over de camping hoeft te struinen, maar dat alles aanwezig is. Van olijfolie tot afwasmiddel..... Ook de broodservice werd erg gewaardeerd, wat een hoop heen en weer rijden naar de stad scheelde. Al met al een fijne rustige gastvrije camping, waarbij de kinderen veilig kunnen spelen. We zullen het anderen aanraden!
 
Groet, Huub, Majorie, Bas en Guus. 

Augustus 2009

Wat betreft de camping,wij waren meer dan tevreden met jouw warme onthaal,je warme aandacht en oprechte zorg.
Ook de kleine dingetjes vonden we leuk,zoals afwasmiddel,handzeep,speelgoedjes,buitenkeuken enz. Eén van de weinige minpuntjes vonden we de verlichting naar je sanitair voor 's nachts,we liepen altijd met onze gsm te 'schijnen'.En misschien zou een toiletje meer geen kwaad kunnen. Super was natuurlijk ook de vijver,de boten die ter beschikking lagen,en de stoeltjes enzo die daar ook ter beschikking stonden. Maar nogmaals,je tips,je aandacht,de prachtige omgeving,de fijne bakkerijservice,allemaal top!
Echt super bedankt,en wij zullen je adres zeker doorgeven aan vrienden en kennissen die een toffe,fijne camping zoeken!
Warme groetjes!
 
Els,en co

Augustus 2009

Heeeeerlijk! Een woord dat het beste gebruikt kan worden om onze vakantie in Pebru te omschrijven. De omgeving, gastvrijheid, natuur, mensen, klimaat…heerlijk! Ik kan me voorstellen dat Patrick deze stek heeft uitgekozen om zijn fotocursussen te geven. In deze omgeving liggen achter ieder boom en om iedere hoek de mooiste plaatjes zo voor het oprapen! Wat een mooie (groene!!) streek!
 
Met ons gezin (3 kinderen) hebben we 2 weken lang inwoner mogen zijn van Pebru. De gite van P&B was ons onderkomen tijdens onze zomervakantie. Een heerlijk huis waarin alles is ondergebracht wat je nodig hebt voor een fijn verblijf. Inclusief de uitgebreide documentatie over bezienswaardigheden, activiteiten, wandelroutes etc.
 
Als wij aan onze vakantie bij P&B terugdenken dan komt vooral “Het Babsgangetje” bij ons naar boven. Zeg maar de receptie, ontmoetingsplek, weerstation, vergaderruimte, supermarktje en infobalie van P&B. Daarnaast de oorverdovende stilte ‘s-nachts, de schitterende sterrenhemel, het meertje en de heerlijke temperaturen maakte deze vakantie tot een mooie herinnering. Wat we vooral missen...de broodservice en de heerlijke zelfgemaakte streekgerechten van Oma Elsje!
 
Lieve groeten van de familie van den Broek

Augustus 2009

Met zijn zevenen (43, 43, 15, 11, 3, 3 en 2) zijn wij de afgelopen 2 weken op de camping in Pebru geweest. Een prachtige plek in hele mooie omgeving. Veel zon en warmte en gelukkig 2 hele schaduwrijke plekken voor onze tenten waardoor we nooit zwetend de tent in of uitrolden. Zoals in de andere reacties al is gezegd hebben we ook genoten van de gastvrijheid, de verse broodjes, alle informatie die er te lezen is en gegeven wordt enz. En niet te vergeten de rust, de andere kinderen, de schommels en waterbadjes waarmee onze kleintjes volop konden spelen. Na jaren vakantie in NL was dit onze eerste echte buitenlandvakantie in deze samenstelling welke ons dankzij jullie goede zorgen prima is bevallen.
 
Nogmaals bedankt voor alles en we komen graag nog een keer terug!
Jan Willem, Alma, Thomas, Zebedee, Sens, Imme en Jadi

Augustus 2009

Jullie hebben daar boven op die berg, een geweldig stekkie!! De charalet is best klein maar heel gezellig en tot in de kleinste details, heel smaakvol ingericht!! Je stapt 'smorgens uit bed, heerlijk buiten ontbijten en de kids dan staan gelijk in een soort kinderparadijs midden in de natuur. Al gillend met de fietsjes en karretjes van de berg af racen, heerlijk schommelen of zelfs zandkastelen maken. Vergeet die geweldige boom niet... maak hier een mooie hut of betover hem zelf in je eigen sprookjesboom!! Het is een superplekje voor de kinderen. Alles prima en overzichtelijk geregeld. Babs, super bedankt voor al je goeie zorgen en ga vooral zo door!!
 
Marion

Augustus 2009

"s Morgens lekker laat ontbijten in de stralende zon onder de parasol. Verse croissantjes van de ontbijtservice of heerlijke toast met eigengemaakte jam...... Na het ontbijt vliegen de jongens weg naar de camping. Spelen met andere kinderen, kanoën in het meertje, vissen, (zelfs de jongste van 6 ving 3 witvisjes) of helpen in de moestuin. Heerlijk, die bessen..... En pa en ma drinken heel relaxed met z'n tweetjes koffie..... 

Lekker zwemmen bij het plage de Renac, een heuse kanotocht op de Dordogne, compleet met omslaan van de kano en natuurlijk ook de Tours de Merle bekijken. Dit laatste hebben we op één van de weinige regenachtige dagen gedaan. We hebben ook veel gelezen en lekker geluierd; lekker uitgerust. De Franse buurman kwam regelmatig een praatje maken over de heg. De dag sloten we vaak af met een glaasje wijn, stukjes brie en harde worst uit de Limousin.O ja, ook nog gepicknickt in een stadsparkje in Aurillac. Kortom, je zou zo zeggen: "la vie en rose".

Salutations, de zeuven heuvels.
 
Wim

Augustus 2009

Na twee weken kamperen in de Provence en een weekje in de Ardeche zijn we doorgereden naar een streek waar we nog nooit eerder waren geweest .

We hadden een huisje gehuurd ( le chalet bleu ) op de camping van Patrick en Babs Mollema in het gehucht Pebru. Best wel spannend want we waren nogal nieuwsgierig waar we terecht zouden komen. Uit het hoge en droge landschap van de Ardeche kwamen we in een groen landschap met glooiende hellingen , veel bos en weide door elkaar , prachtige bloemen , veel (roof)vogels en heel veel koeien .
Dank zij de goede routebeschrijving kwamen we zonder zoeken aan bij een mooie plek , waar we ontvangen en rondgeleid werden door Babs.

Het huisje was een aangename verrassing met koelkast , koffiezetapparaat , kookgelegenheid , prima bed en gezellig ingericht.
Voor zowel de kampeerders als de bewoners van de huisjes waren prima voorzieningen aanwezig zoals buiten kookgelegenheid , gemeenschappelijke overdekte tafel , een ijskast , een wasmachine , een magnetron kortom aan bijna alles was gedacht.
Ook kon je bij Babs terecht voor adviezen , je kon brood en kleinen levensmiddelen via haar bestellen en dan lag het de volgende dag voor je klaar.

De omgeving leent zich bijzonder voor het maken van lange wandelingen met verschillende gradaties van moeilijkheid en de rust is weldadig. Ook kun je er mooie trips in de omgeving met de auto maken zonder dat je in de drukte rijdt. 
Wij hebben niet deelgenomen aan de cursus digitale fotografie die door Patrick werd gegeven maar we hebben wel veel bijzonder enthousiaste amateurfotografen gesproken en met de camera in de aanslag rond zien zwerven.

Samengevat hebben wij en de hond een heerlijke gecombineerde actieve en luie vakantieweek achter de rug in een gezellige sfeer .
Zowel voor ouderen zoals wij zonder kinderen als voor jonge gezinnen met kinderen is dit een heerlijke stek om vakantie te vieren .
Patrick en Babs zijn een stel vriendelijke en gastvrije mensen die je regelmatig met de tweeling over de camping ziet schuiven en hier en daar een praatje maken.
 
Ben, Marijke en Belle

Juli 2009

Het was meer dan we ervan verwacht hadden. We zochten rust, kalmte, en dat hebben we daar allemaal gevonden hoor. Het was een zalig vertoeven in een oase van rust. vooral het idee van niks moet en alles kan, vonden we super. De familiale aanpak en niet het commerciële is ook heel goed, je voelt je er meteen thuis.    Kortom, wij hebben genoten en we komen zeker nog eens af maar met 3 of met 4!! Veel groeten vanuit Deurne.
 
Annabel en Antoon

Juli 2009

We hebben deze zomer gekampeerd op de mooiste camping in Frankrijk tot nu toe! Babs en Patrick hebben er een echt paradijsje van gemaakt, voor groot en klein. Onze drie jongens konden zich heerlijk vermaken rondom de speelboom en op alle geheime plekjes die ze vonden, hebben veel vriendjes gemaakt en zo konden wij genieten van de rust en de mooie omgeving. Het is er prachtig en er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving, die we nog lang niet allemaal gezien hebben, dus we overwegen serieus om volgend jaar weer naar Pébru te gaan! 
 
Sander en Anne

Juli 2009

In Pebru heeft de hele familie genoten van jullie camping met de rust, ruimte en en een heerlijk 'speelplein' voor de kinderen onder de grote kastanje. En met wat jullie daaromheen hebben gedaan aan extra's , zoals de openlucht keuken, de kant-en-klaar en verse producten en de 'foto- service', is het een soort '5 sterren-basic''  kamperen geworden ! Tres Bon ! Groeten M, M, m & m