September 2008

We hebben ons al maanden verheugd op de vakantie in Pebru en eindelijk is het dan zover.
Vanuit Maastricht hebben we de reis in twee dagen gereden. Onderweg in Chateauroux overnacht en de volgende dag kwamen we uitgerust  in Pebru aan.Het warme onthaal van Babs en Patrick viel meteen op. Door Babs werden we rondgeleid op de prachtige, groene camping.
 
Voor 1 week werd Chalet Blue ons huis. Chalet Blue is een gezellig en knus ingericht huis,waar we ons meteen thuis voelden.  Het huis ligt in “de achtertuin” van Babs en Patrick en we hebben uitzicht op het prachtige, glooiende Franse landschap.
De aanwezige moestuin liet mijn hart meteen sneller kloppen (had zelf pas sinds 2 maanden een moestuin) en de, op de laatste dag van Babs, meegekregen Franse spruiten hebben de reis overleefd en staan nu in mijn moestuin te groeien. De aanwezige buitenkeuken is knus gebouwd en alles wat je nodig hebt om te koken is aanwezig. Alhoewel je dat alles eigenlijk niet meer gebruikt als je eenmaal de kookkunsten van Babs geproefd hebt.Het is alsof een engeltje op je tong p…..

De wandeling naar het meer is mooi en het meer straalt een oase van rust uit.
Het is er heerlijk toeven, met de zon aan de blauwe hemel. De hemel ’s nachts is een ander verhaal, zoveel sterren hebben we nog nooit gezien en mogen bewonderen, dat staat in ons geheugen gegrift.  In de verdere omgeving van Pebru is er voor ieder wat wils: pittoreske dorpjes met gezellige marktjes, prachtige natuur (en watervallen) en mooie wandelingen om te doen. Marlie heeft met heel veel plezier de cursus bij Patrick gevolgd en ik heb genoten van de rust. Ik had mijn hobby’s meegenomen: leesboeken, ballonvouwen en goochelen.
Janna en Mina zijn vaker langs geweest voor een gezellige kinderbabbel en ontdekten natuurlijk mijn koffer vol met geheimen.  Samen hebben we veel lol gehad. Door toedoen van Babs heb ik zelfs een keertje op het schooltje van Janna en Mina mogen optreden en dat was erg leuk om te doen.
 
We hebben volop genoten van onze vakantie, mede door de gastvrijheid en vriendelijkheid van Babs en Patrick.  Slechts van 1 ding hebben we spijt: dat we geen twee weken zijn gebleven. Maar we komen terug, zeker weten.
 Babs en Patrick, bedankt voor de fijne tijd bij jullie en tot ziens,
 
Lieve groetjes van Marlie en Irmgard

Augustus 2008

We hebben een fijne week gehad in Pébru !! Hier een daar wel een regenbui , maar over het algemeen erg goed weer. Er zijn meer dan een paar leuke uitstapjes te doen in de nabije omgeving. bv Tour de Merle was ook voor onze 2 kleine kinderen (2 en 4) heel erg leuk.
De infrastructuur op de camping was zonder meer fantastisch , de gemeenschappelijke keuken(met handdoeken , afwasmiddel en al het mogelijk keukengerief) ... nog nooit gezien, niet vergeten de gemeenschappelijke BBQ ... Erg fijne familiedouche waar we met het hele gezin in konden en nog niet teveel aanschuiven ook. Ah ja ... de kinderbril (met lieveheersbeestjes !) in het toilet is ook geweldig. Altijd alles zuiver.... chapeau Terrein is een beetje heuvelachtig , maar de kamplaatsen zelf zijn jullie wel aan het nivelleren (zal ook niet zo eenvoudig zijn).
 
Bart

Augustus 2008

We kijken met heel veel plezier terug op onze twee weken in Pebru. De camping is dik in orde, leuke sta plaatsen, voor elk wat wils. Het kleinschalige karakter zorgt voor een gezellige intieme sfeer en leuke contacten met de andere kampeerders. Mede door de uitgebreide collectie van vrolijk gekleurd speelgoed een ideale camping om met kleine kinderen naar toe te gaan.De omgeving is prachtig, er is zoveel te zien en te beleven dat we nog wel een week hadden kunnen vullen! Het straattheaterfestival in Aurillac, was voor ons echt een hoogtepunt in de vakantie.
 
Groeten, Lars

Augustus 2008

We hebben echt een heerlijke vakantie gehad. De kleinschaligheid, de ruimte en het gevoel gewoon welkom te zijn maakten het meteen al compleet. Hoewel we niet in een huisje zaten, was alles zo goed verzorgd dat het af en toe wel zo voelde. Enfin, op die druppende tent na tijdens de meest heftige regenbui. Maar daar hadden we Babs weer met een extra zeil, zoals ze voor alle kleine vakantieprobleempjes een oplossing had.
Een echt hoogtepunt was de wandeling in de Gorges de la Jordanne op onze trouwdag, exact goed voor ons vieren met twee rugdragers. De TomTom stuurde ons voortdurend door geweldige terrein, waardoor we ook hiernaartoe een geweldig lang slingerweggetje hadden. Verder hadden we vaak genoeg aan de camping met onze twee kleine kinderen, en het wieden van de moestuin zorgde voor ons maar ook voor Muus af en toe voor een extra activiteit op het programma.De buitenkeuken kwam ons goed uit toen het gas op was; en bovendien maakten we daar aan de picknicktafel nog nieuwe vriendjes met wie we naar Tours de Merle zijn gegaan. De wandeling vanaf dat punt blijft op ons verlanglijstje staan; die was iets te lang en steil op een dag van 34 graden!

Het enige minpunt vonden we het aflopend terrein, waardoor we niet alleen in bed ons schrap moesten zetten, maar het ook lastig werd gewoon te eten.Of voor onze dochter Lova, die leerde kruipen, om überhaupt overeind te blijven.Wel was het een goed excuus voor Muus om al het speelgoed van Mina en Janna per ongeluk expres de heuvel af te laten rijden, richting zijn eigen territorium. We vonden het een uitkomst om dichtbij de tent een picknicktafel te krijgen, zodat we af en toe gewoon de fles wijn of eetgerei konden neerzetten. Het meertje was heerlijk - hoewel voor de kinderen iets te koud.We hebben er een paar keer met de bolderkar een picknick gehouden, en hadden het idee een privé strand te hebben. Al met al zijn we drie weken (dat komt neer op ongeveer 21 eieren van de buurboerin) op Pébru gebleven en kunnen dat iedereen met kleine kinderen aanraden.

We komen zeker een keer terug, hetzij in een huisje, hetzij met een nieuwe tent. We hopen dat het een leuk vakantieseizoen is geworden. Of eigenlijk moet ik zeggen: gebleven. Veel groetjes, ook voor Mina en Janna en tot ziens,
 
Erwin, Kyra, Muus en Lova

Augustus 2008

Wij (Clarie & Wim, Lisalie, Jeanne en Jorine) hebben na 3 weken vakantie Pebru in ons hart gesloten. Wat maakte Pebru zo bijzonder? Meestal helpen de eerste indrukken nog om dat helder te krijgen.

Na de afslag van de D120 reden we voor ons gevoel een andere wereld in. Een piepklein oud stukje Frankrijk waar mensen wonen en werken temidden van eindeloos veel schakeringen groen. Wij zaten deze zomer 3 weken in de Gite – daardoor leefden we op ongeveer 10 meter afstand van grazende koeien. Prachtige dieren waar je naar kunt blijven kijken en op afstand de boer met veel liefde en zorg voor zijn vee. Die geringe omvang maakt Pebru automatisch fragiel en kwetsbaar en geeft het daardoor gek genoeg extra schoonheid.
Hoe heeft zo’n kleine leefeenheid gefunctioneerd? Wie hebben er gewoond en hoe lang hebben mensen er al gewoond? Je proeft ook de hardheid van het Franse bestaan: de dingen functioneren en dan is het goed – niet te veel extra’s. Het landschap is net zo goed zonder kapsones en fascineert vanwege z’n puurheid. De vele kastelen of wat er nog van over is, vormen een geheel met de omgeving en tonen ware Franse Grandeur. In de dorpjes ontmoet je nog veel gemeenschapszin en is er tijd en ruimte voor een gesprek onderling. De wekelijkse markt in de stadjes is een feest – de lekkerste dingen moeten worden geproefd en als het even kan gekocht. Fransen vieren nog steeds het leven met een goed glas wijn en een maaltijd op een zonnig terras op zondagmorgen. Alleen het zien al doet je al goed, nog mooier is je er aan overgeven en meedoen. Frankrijk is groot en groots - het laatste geldt ook Pebru; hopelijk behoudt het zijn eigen karakter nog vele jaren.

We herinneren Babs & Patrick en hun kinderen met veel liefde voor elkaar en voor de camping gasten. Bedankt daarvoor, we hebben er van genoten – het ga jullie goed.
 
Groet van ons allemaal.

Juli 2008

Terwijl ik de houtkachel opstook en het buiten hoost van de regen, is het niet zo moeilijk terug te verlangen naar de heerlijke, zonnige tijd op jullie camping. De ruimte en het uitzicht op het meertje waren geweldig. De jongens hebben veel plezier gehad met de bootjes op jullie meertje en hebben zelfs een waterslang gezien. Ook is jullie plek een heel goed uitgangspunt voor prachtige wandelingen, vooral die bij Les Tours de Merle was een belevenis. Zelfs onze jongste van net 5 (bij jullie geworden) had geen moeite met het vijf uur durende avontuur. En dan is het wel erg fijn dat we bij jou zo een pot ratatouille kunnen pakken ...

We wensen jullie nog een mooi seizoen toe met meer zon dan hier!!
 
Groeten van Texel, Marielle

Juli 2008

Bij aankomst werden we allerhartelijkst ontvangen en rondgeleid door Babs.
Op de gezellige camping kregen we een mooi plekje, met ruim schaduw. De buitenkeuken was echt super! Ook kregen we een lekker verwend vakantiegevoel doordat Babs regelmatig heerlijke quiches bakte, zodat we zelf niet meer hoefden te koken. Voor onze kinderen van 6 en 8 jaar waren er steeds genoeg vriendjes en vriendinnetjes. Gespeeld hebben ze op de schommels en klimtouwen en ook hebben we onze tafeltennis talenten uitgebreid.

Het meertje leent zich prima om bootje te varen en te vissen, we hadden vaak beet!
wemmen in het meertje kan ook, maar er zijn in de omgeving plekjes die daartoe meer uitnodigend zijn, bijvoorbeeld het plage de Rénac. Je kunt ook mooie wandellingen en leuke uitstapjes maken. Het bord van Babs met de dagelijks actuele "uit agenda" is daarbij een goede inspiratiebron.We hebben verder heerlijk genoten van de rust, de sterrenhemel, van elkaar, onze en andere kinderen. Kortom: we hadden een heerlijke tijd!
 
Charlotte, Remco, Luca en Isa.

Juli 2008

We hebben een heerlijke tijd gehad in Pebru. Het is, denk ik, de combinatie van een aantal factoren waarom het kamperen op de camping ‘P&B’ ons zo goed beviel.

Ten eerste natuurlijk het prachtige weer en de fantastische omgeving. De camping is erg mooi en goed verzorgd. Met een moestuin waaruit we zelf verschillende soorten sla plukte (rucola, hoe ziet dat er ook alweer uit?). Verder voor onze zoon Tristan (2) een wezenlijk onderdeel van het succes van zijn vakantie: de schommel. Deze hangt in een boom, die er wel voor gemaakt lijkt. Voor onze dochter Carlijn (6) hing daar gelukkig ook nog een klimtouw in, zodat ze kon oefenen de vijfde knoop te halen. De tafeltennistafel doet het ook erg goed bij de volwassenen, er werd geregeld fanatiek een potje ‘gepingpongd’. De sfeer op de camping is erg prettig en relaxed, voorbeeld: waar er in het dagelijks leven wellicht wat irritatie kan ontstaan omdat eea al in gebruik is, zo wordt er hier ruimte gemaakt, zodat ook de derde campinggast zijn eten op het fornuis in de buitenkeuken kan koken.

En natuurlijk niet te vergeten: Babs, bijna altijd omringd door Janna en Mina, zij heeft suggesties voor ongeveer alles, is erg gastvrij en maakt heerlijke quiche. Om thuis weer te acclimatiseren: een dvd met foto’s van onze kinderen, die de cursisten van Patrick hebben gemaakt en een pot ‘confiture de pommes, citron et romarin’.
 
Groetjes, Cynthia

Juli 2008

Mmmm, een weekje bij jullie, Babs en Patrick, dat is letterlijk en figuurlijk genieten.

Veel van onze tastzinnen zijn geraakt. En hadden nog wel veel meer willen proeven, haha.
Na een lange, tegenvallende reis (toch wel een zwarte zaterdag en dat twee weken voor de 'echte' al), werden we warm en ontspannen ontvangen door jou, Babs (niet uitstralend dat je de hele dag had zitten heksen om alle beddengoed gewassen en weer op de bedden te krijgen).Een rondleiding over de prachtige camping, met ruime plekken voor iedereen. En toen had je nog een verrassing voor ons: wij zouden met ons vijven in het Chalet. Dat zou krap zijn, maar net gaan. Had iemand door vervelende familie-omstandigheden de Ieniemienie af moeten zeggen. Mochten onze dames in het mooie, nieuwe, kleine, maar volledig ingerichte huisje. En daar hebben wij op een heerlijk bijna-privéplekje, een paar dagen heerlijk niets zitten doen, want de dag na onze aankomst begon het prachtige zomerweer.
Babs had 'al' het speelgoed van de tweeling op de camping rondgezet. En was steeds gezellig aanwezig voor een praatje, dat iemand zo'n rust en gezelligheid uit kan stralen.

Af en toe moesten we alleen wat winkels zoeken voor eten en drinken. Al kon je voor wat lekkers ook al bij Babs terecht. Heerlijke jams, appelmoes met rozijnen (ook een goed idee voor onze eigengemaakte appelmoes dit jaar), en heel erg lekker en handig voor als je geen zin hebt om te koken: de boeuf. Een kant en klare maaltijd in pot, gemaakt door de buurvrouw, mmmmm.
En dan overal lezen dat die Fransen in hun middagpauze nergens voor te porren zijn: we waren 's middags tegen half 3 in Goulles om boodschappen te doen in het winkeltje.Zagen we dat het dicht was en wilden we even kijken wanneer het weer open ging. Half 4 dus.
En net toen wij ons om wilden draaien komt mevrouw eraan lopen. Oeps, die komt ons vertellen dat ie nog niet open kan. Loopt ze door naar de deur, draait 'm open en ietwat verbaasd konden we boodschappen doen. Wat een schat.

Na een paar dagen toch nog maar wat bezienswaardigheden gaan bekijken in de buurt, maar eigenlijk was het op de camping ook genieten en genoeg te bekijken. Bregje wilde nog wel graag spelen met andere kindjes. En dan het meertje bv, waar Harm binnen een half uur 9 visjes aan de haak sloeg. Da's leuk vissen natuurlijk. Het zwemmen hebben we daar maar even gelaten voor wat het was, kkkhoud ;). Hoe vind je trouwens zo'n heerlijk vakantieadres in Frankrijk?
 
Je googled op digitale fotoworkshops en je komt ook bij Patrick uit. Legt het aan de kant, want het ging je toch wel om de workshops in Nederland. Wil de oudste graag eens een keer naar het zuiden op vakantie, naar Frankrijk, dan is je slaapplek snel gevonden.
En dan dus ook nog een kusje voor Patrick. Die heeft mijn foto- tastzin nog eens extra geprikkeld. Aangezien je deze week de cursistengroep niet helemaal vol had, mocht ik wel een morgen mee. 's Morgens kwart voor 6 bij de bus, dat wel, hihi. Maar wat had je een mooi plekje gevonden.... Oooo, wat mooi om over de wolken heen te kunnen kijken, alhoewel, die wolken werden wel heel dik, mini-tegenvaller. Maar ik vond het zo al heel speciaal, stel dat de wolken ook nog eens precies goed voor de camera gaan staan, dan heb je helemaal droomfoto's. En ben blij dat we van jou belichtingstrappen 'moesten' maken. Dat werkt goed. Ben net begonnen met een opleiding aan de Fotovakschool, maar het is wel heel verleidelijk om nog eens een week terug te komen, om nog wat extra kennis op te doen (en extra kansen pakken om mooie zonsondergangen te 'vangen'). En na zo'n morgen met Patrick, wil je de zonsopgang mét wolken nog wel iets hoger bekijken.

De volgende dag zijn we met de hele familie nog maar een uurtje eerder opgestaan om nu de zonsopgang op de Puy Mary te bekijken. Heel apart en angstaanjagend om tig kilometers over die smalle afgrondweggetjes te rijden. Dan kun jij er 30 keer of vaker zijn geweest Patrick, ik weet niet of wij er veel vaker naar toe willen, haha. Eng rijden ook nog als je tank vrij leeg is en er om 5 uur nog geen tankstation open is, ja we waren goed voorbereid. Joh, we waren net begonnen met onze vakantie en hij was al weer voorbij.
Met een omweg langs een chocoladefabriekje, zijn we naar huis gereden.
En nu wel zonder oponthoud. En ook thuis kregen we zowaar mooi weer, zodat er meteen volop gras gemaaid en ingekuild kon worden.
 
Dank je wel, lieve Babs en Patrick, groetjes vanuit een wel errug warme Achterhoek, Anke, Harm, Bregje, Alfons en Astrid Knuffels voor de meiden.

Juli 2008

Een paar dagen geleden kwam ik terug van weer een geweldig bezoek aan Pébru.
Net als de vorige keer (2006) had ik een heel fijne tijd, waarbij ik het aangename met het nuttige gecombineerd heb. In de eerste week was er het vervolg op de fotocursus die ik in 2006 bij Patrick volgde. Ik was de enige deelnemer waardoor ik alle aandacht en ruimte kreeg om mijn vragen en verzoeken te behandelen. Het was intensief zo'n week privé-les, maar onder Patrick’s motiverende leiding heb ik mijn hobby weer een leuke slinger kunnen geven nu ik niet meer afhankelijk ben van "goed licht". Daarmee ben ik ook mijn enige smoes kwijt om niets te hoeven doen, maar oké, daar kom ik ook wel weer overheen.

Ik had met opzet twee weken geboekt in Pébru omdat ik van mijn vorige keer wist hoe heerlijk het is om bij Babs en Patrick te kamperen. De plekken zijn ruim bemeten en het hele veld is mooi glad en ontzettend goed onderhouden. Ik kon goed zien hoe hard deze twee mensen hebben gewerkt in de afgelopen tijd om de camping zo mooi te maken.De resultaten zijn er duidelijk naar. Super! De camping is zeer goed ingericht op kleine kinderen. Er is volop ruimte om te spelen onder de grote kastanjeboom (schommelen, slingeren, zandbak, etc.). Ik vond die kletspraatjes met de kindertjes maar wat gezellig, maar er was ook alle ruimte om me lekker terug te trekken bij mijn tent en eindelijk die boeken te lezen die al die tijd al op de stapel lagen. Wat me ook deze keer weer opviel was de rol van Babs op de camping. Altijd in voor een praatje, een goed gesprek, advies, route-uitleg naar een toeristische plek, verkoop van heerlijke groenten uit eigen tuin, het verzorgen van het keurige sanitair, het bijhouden van het informatiebord met de hoogtepunten van de dag in de omgeving, etc. Wow, wat een job! Ik heb ontzag voor haar. De hele tijd dat ik er was heb ik mij ontzettend welkom gevoeld. Mijn plekje in het weilandje achter de moestuin was heerlijk. Het was egaal en schoon (wat heerlijk dat je niet eerst op stenenjacht hoeft!).