2007

De vakantie bij jullie is zeer prettig verlopen ondanks de zo nu en dan wel tegenvallende weer omstandigheden. De kinderen hebben zich goed vermaakt met jullie tweeling, de katten, het meertje, voetballen, (tafel)tennissen, tafelvoetballen, wandelen, fietsen enz.
Vooral de wandelingen vanaf de camping zijn erg leuk en goed te doen, door het sterk heuvelachtige landschap is het landschap na elke bocht en heuveltop weer anders. Riviertjes die over paden lopen, keien en koeien op je pad, van alles kom je tegen.

Ook het mountainbiken is vanaf de camping goed te doen al is enige ervaring en conditie wel handig want vooral door het sterk geaccidenteerde landschap lopen de hellingen al snel op naar soms wel 20%, gelukkig duren ze dan wel wat minder lang anders zit je zo op 1500 meter en zo hoog zijn de toppen ook weer niet. Ook een goede kaart is wel handig want door het vele draaien en keren ben je zo elk gevoel van richting kwijt, de uitgezette route mist hier en daar wat bordjes dus ook hier is een kaart handig( je hebt er echter wel twee nodig daar je, indien je over de N120 komt, je zo van de kaart af fietst).

Tours de Merle is een leuke bezienswaardigheid en ook goed te doen indien het weer wat minder is, een dag trip naar Salers en Puy Mary is zeer leuk al heb je hiervoor wel goed weer nodig daar je anders snel in de wolken zit en niets ziet, het wordt dan ook koud. Op de racefiets heb ik 1 trip gedaan daar het weer wat tegen zat, De trip had ik binnendoor naar Puy Mary uitgezet door de Gorges de la Maronne en Gorges de la Bertrande. Echter de hellingen in dit gebied lopen al gauw op tot boven de 10% en dat met een dubbel voor bleek dit te zwaar. Toch nog 110 km gefietst door een prachtig gebied over met mos begroeide weggetjes en zeer autoluw. Echt jullie camping verdient een dikke pluim, goede voorzieningen overal een schilderijtje of foto aan de muur, leuke kleurstellingen, alles lekker schoon... heerlijk toeven.

Niet iedereen hoeft sportief bezig te zijn een dagje(daagjes) lekker voor de tent is ook goed.Zo vol van jullie camping zien wij uit naar de volgende ontmoeting over 7 weken dan lekker in de Gîte.

 Hartelijke groeten en tot over 7 weken. Benno, José en kinderen plus een kopje van Lilly 

2007

 Met onze twee dochters van 4 en 6 hebben we een heerlijke vakantie gehad in Pebru.

We trokken drie weken door Frankrijk en stonden een week bij Babs en Patrick op het mooiste plekje (vonden wij). Helemaal achteraan met uitzicht op het meertje. Nergens werden we zo hartelijk ontvangen als hier. De (zelfgemaakte) stoofpot smaakte heerlijk op de avond van aankomst. We sliepen als roosjes in de zuivere berglucht.

En we genoten van de ruimte en de rust. We hadden heerlijk weer. Het was onze bedoeling op elke camping een dag of drie/vier te blijven. Maar de kinderen vermaakten zich hier zo goed (alhoewel een schommel erbij best leuk zou zijn) en er was zoveel moois te zien en te beleven in de omgeving. Dat we besloten wat langer te blijven. En gelukkig kon dat. Binnenkort gaan we weer een nieuwe route uitstippelen. In Frankrijk. Als we in de buurt zijn, komen we zeker even langs. Is het niet dit jaar dan misschien volgend jaar. Pebru staat nog altijd in onze 'favorietenmap'.

Groeten! Jan Harm, Tineke, Isa en Suus 

2007

Heerlijk was het om iedere ochtend op te staan en direct midden in de natuur te zitten. 's Avonds naar de krekels te luisteren en voor de blokhut te zitten, de heldere sterrenhemel te zien.

Pebru was voor ons een soort avontuur, voor het eerst met 2 kinderen onder de 2 jaar kamperen. Vandaar dat de blokhut een uitkomst voor ons was. De kinderen hebben het fantastisch gehad, omdat ze de hele dag buiten konden zijn. Het veld om de blokhut heen is helemaal van gras, dus erg praktisch. Camping Pebru was voor ons geen hele goedkope manier van kamperen in verhouding met voorgaande jaren, maar dat heeft ons niet weerhouden om voor volgende jaar meteen weer te boeken. Je krijgt ook echt waar voor je geld. Wel vonden wij het jammer dat je toch 20 km moest rijden voor een goede grote supermarkt, maar daarentegen konden we genoeg inslaan in de koelkast in de blokhut, dus hoefden we niet dagelijks weg. Ook voor de kampeerders zonder koelkast is er mogelijkheid om een gezamenlijk koelkast te gebruiken. Het sanitair was altijd schoon en netjes. Het leuke is ook dat je altijd verse groenten uit de moestuin kunt kopen, zelfgemaakte appelmoes, rabarber etcetera.

Er is mogelijkheid om onderaan de camping en het bos in het meertje te varen met de opblaasboot en de kleintjes kunnen lekker met een schepnetje o.i.d. aan de slag. Babs en Patrick denken vooral heel erg mee met de kampeerders.
Kortom; ondanks het niet altijd beste weer hebben wij een hele geslaagde vakantie gehad.

Groeten Lizet 

2007

Een panoramafoto van ons mooie stekkie dat we hadden op jullie prachtige camping.
Beneden in het dalletje, waar een ree wegschiet wanneer je je tent nadert, waar je de gezellige geluiden van de camping boven je hoort en waar je de rust kunt vinden om heerlijk te genieten van de natuur om je heen… dat is Pebru.

Lieve groet van Marianne en Siepke Utrecht 

2007
We hebben een heerlijke vakantie gehad en jullie gastvrijheid en camping heeft daar aan bijgedragen. De Dordogne is prachtig en in de wijde omgeving is veel te doen.
Het meertje viel ons wat tegen. Het was (vanuit het oogpunt van zelfstandig zwemmen door de kinderen) verder dan we hadden gedacht. Toch hebben ze er veel plezier gehad. Ik heb zelf genoten van de vele vogels (zoals de grauwe klauwier en de middelste bonte specht bij jullie in het weggetje, doorlopend de roep van de groene specht, zwarte en rode wouwen vanuit de tent, een hop tussen Pebru en Goulles), libellen (rombouten en beekjuffers, weet zo niet welke) en vlinders (keizersmantels,kleine ijsvogelvlinder, dambordjes, koningspage, boswitje). Voor ons Nederlanders zijn dit bijzondere soorten!

Minstens zo leuk waren de bezoeken aan de winkel en wagen van Allain. Hoe is het mogelijk: hij heeft vrijwel alles! En dat in zo'n klein winkeltje.
De vriendelijkheid van hem was hartverwarmend. Het was alsof we er al jaren kwamen. Niek werd steevast verwend met een 'pain-au-rainins'.
Met de oude natuurstenen huizen met de verschillende dakbedekkingen (prachtig, die natuurstenen pannen!) en de verweerde eikenhouten deuren waanden we ons soms eeuwen terug. Ik vraag me sterk af hoe het landschap er over tien, twintig jaar uit ziet, als de schaalvergroting in de landbouw verder toeneemt. Hoe wordt straks het prachtige landschap in de Dordogne onderhouden?
Enfin, dank voor alles en wellicht tot ziens in Pebru!
 
Irma en Alje 

2007

Onlangs hebben we tien dagen met onze tenten op jullie camping in het groen gestaan.

Wat een rust op het Franse platteland! Onze kinderen vonden het echter met nog twee andere kamperende families eerst wel iets té kalm. Maar tijdens ons eerste weekend liep de camping vol en was er meer dan voldoende aanspraak.
Onze tweelingdochters hebben heerlijk gespeeld en getut met jullie kleine tweeling. We voelden ons kortom thuis bij jullie. Een slang in jullie meertje zorgde voor hilariteit, het vuurwerk op Quartorze Julliet in Argentat was fantastisch, maar voor het overige overheerste de kalmte van het boerenleven.

De complimenten trouwens voor jullie sanitair. Aan uitstapjes in de omgeving is geen gebrek. Jullie atelier ligt vol met folders.
Wij kozen voor de burcht van Les Tours le Merle, de fabelachtige grotten van Padirac en de prachtige roofvogelshow op de heuvel boven Rocamadour. Eén avond zijn we bij vrienden uit onze straat op bezoek geweest. Hun tent stond op een grote tent aan tent familie camping aan de Dordorgne. Mooi die rivier, maar wel erg druk. Wij keerden 's avonds laat weer terug naar onze ruime stek bij jullie. De diepe sterrenhemel die we toén zagen maakte ons duidelijk waarom God graag zou leven in Frankrijk!
 
Een hartelijke groet van Gabbie van der Kroef, Anine Vloedgraven, Koen, Marleen en Janne. 

2007

Wij vinden de ligging van jullie huisje geweldig. Naar alle windrichtingen kun je prachtige tochten maken. Ook de wandelingen dicht bij huis waren mooi. De streek is wonderbaarlijk mooi en er is in de omgeving genoeg te bekijken. Wij hebben daar erg van genoten.
Daar we niet altijd het stralendste weer hadden zaten we natuurlijk ook wel eens binnen. Jullie huisje ziet er gezellig uit en is lekker ruim. Een gezellige woonkamer met een lekkere houtkachel en allemaal boeken, spelletjes, veel toeristische informatie en goede verlichting om te lezen.
De ruime slaapkamers met lekkere bedden en ruime kasten en een knus, zeer goed ingericht keukentje. We hebben de badkamer een magere voldoende gegeven en vonden het minder prettig dat de deur in de woonkamer zat. Ook misten we wat uitzicht. Van de tuin hadden we meer verwacht, als we er zaten voelden we ons wat opgesloten, maar ja door de ligging kan dit ook niet anders.
Wij hebben 14 dagen ten volle genoten van onze vakantie en wensen jullie veel succes met al jullie plannen.
 
Met hartelijke groet van Hette en Nel, Doeke en Anneke Venema 

2007

Wij hebben dit jaar twee weken doorgebracht in de Caralet bleu (een combinatie van caravan en chalet). Wij vonden het echt perfect. Het is ruim en alles is aanwezig.

Het ontvangst was uitstekend. We kregen zelfs koffie voor in de Caralet, wat ik echt wel een luxe vond. Dat is nou gastvrij. Van Babs kregen we een rondleiding over de camping en een goede uitleg over de huisregels. De camping is ruim opgezet dus je hebt rond de Caralet/tent/caravan veel ruimte.Wat ons ook opviel was dat we onbeperkt gebruik konden maken van het water en vooral dat het er heel schoon was. Zelfs aan het eind van de dag waren de douches en toiletten schoon. Ook voor de kinderen werd er het een en ander georganiseerd wat erg leuk was.
De camping is echt een aanrader.
 
Groet Heidi, Danny en Séverine 

2007

Jullie website is mooi, duidelijk en voldoende informatief. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het heeft geleid tot een bezoek aan het echte Pébru. En dat is goed bevallen! De rust, de ruimte, het groen en het gemoedelijke. Alles is aanwezig. We zijn slechts vier dagen op de camping geweest, maar het voelt als veel langer. En dat betekent dat we ons hebben thuis gevoeld. Dus voor herhaling vatbaar!
 
Fons, Conny, Loek, Wies, Doris 

2007

Wij zijn erg positief over de ruime opzet van Pebru, genieten dat je zoveel ruimte tot je beschikking hebt. Vriendelijke ontvangst en zeker ook gezellige mede gasten. Met een dochter van anderhalf is het ook erg luxe dat er een magnetron, koelkast en ruime douche is. Een zandbak voor de deur en een Pebru driewieler tot haar beschikking, echt super!! Als ik een minpuntje zou moeten noemen dan is dat de afstand die je moet afleggen naar de bakker/supermarkt. Als de bakker dagelijks op het terrein zou komen, was het genieten voor ons nog completer geweest. Maar ja, dan hadden we waarschijnlijk helemaal niks van de omgeving gezien; we dachten bijna dagelijks: zullen wij ook eens naar...zwemmeertje/leuke stad/etc maar we zaten zo lekker!!

Heerlijke vakantie gehad! Heel veel succes met jullie bedrijf en wie weet tot ziens.
 
Groeten van Esther Meijers Zeist 

2007

Wij waren bijzonder verguld met de idyllische week in Pebru. Pebru, klein genoeg om niet op de detailkaart van Michelin te staan. Maar de routebeschrijving van Babs leidde ons er vlekkeloos heen. Je laat de drukke Dordogne rechts liggen, rijdt Tulle en het mooie Argentat voorbij en een smal zijweggetje duikt met een bocht omlaag en voert je tussen een vijftal huizen door naar een fraai gekalligrafeerd bord: P&B camping => Camping van Patrick en Babs. Frankrijk, zoals Frankrijk behoort te zijn voor hen die rust en kleinschaligheid zoeken:
geen grote camping met saaie, afgebakende plekken, maar een kleinschalig glooiend terrein met prachtige oude kastanjebomen, struiken, stukjes bos, die schaduw en beschutting bieden en je het gevoel geven een eigen terrein te hebben. Zelfs een meertje waarin je kunt vissen en zwemmen ontbreekt niet. Er is ook een moestuin, waarvan we de groenten mogen gebruiken. De voorzieningen als de keuken, toilet en douche zijn geen doorsnee, maar karakteristiek Frans,
met gevoel voor kleur en stijl uitgevoerd. De plek zelf is een prima uitvalsbasis voor wandelingen en pittige, maar mooie fietstochten in de directe omgeving. Daar hebben wij goed gebruik van gemaakt.

Patrick en Babs, jullie hebben hier een uniek paradijsje gecreëerd, en als bezoeker heb je het gevoel dat je hiervan mee mag profiteren. Dat is ook vooral dank zij jullie persoonlijke benadering en hartelijkheid, die je het gevoel geven hier thuis te zijn. Maar dat is nog niet alles. De combinatie van die mooie camping-plek en de cursus fotografie door Patrick maakte Pebru voor ons nog unieker. Maria volgde – samen met drie anderen - de fotografie cursus en was méér dan enthousiast over deze cursus. Opnieuw door zijn kleinschaligheid en de persoonlijke benadering door Patrick – jullie handelsmerk!!! - de grote deskundigheid van Patrick over zowel de technische alsook de artistieke aspecten van het fotografie vak en door de prettige en informele sfeer die hij steeds wist te creëren, waarin de humor niet ontbrak.
D at het koud was op de Puy Mary en dat de zon niet altijd op het goede moment scheen kan jou, Patrick niet aangerekend worden. Dat hebben jij en Babs nog niet onder controle. Gelukkig maar, want dat maakt het tegelijk spannender en doet steeds een beroep op eigen creativiteit en inventiviteit.
De heerlijke lunches van Babs waren een soort fysieke “finishing touch” tussen de geestelijke fotografie bagage. Zeer bedankt voor de goede lessen en de goede ontvangst en je ziet ons zeker terug.