In Argentat is er een prachtig openlucht zwembad. Gelegen naast de rivier Dordogne.

Het 580 vierkanter meter grote bad biedt plezier voor groot en klein. De twee glijbanen zijn uiteraard het allerleukst. De ene gaat rechtdoor en is voor de degene die zo snel mogelijk naar beneden willen glijden. De andere glijbaan kent vele bochten en schudt je heen en weer van links naar rechts. Misschien is deze nog wel leuker. En iedere keer weer kom je met een grote verfrissende "splash" in het water. Het zwemwater is altijd 25 graden warm. Daarnaast is er een groot grasveld om lekker op te kunnen zonnen en ontspannen. Het zwembad is vanaf 11 uur 's ochtends geopend. Als je zorgt dat je rond deze tijd aanwezig bent heb je vaak het hele zwembad een uur voor je alleen. Het wordt pas drukker na lunchtijd. Een erg aparte ervaring om een alleen of alleen met je kinderen in een zwembad te zijn.

splash_glijbaan splash_zwembad

Voor kleine kinderen en dus ook voor de ouders is dit een perfect zwembad. Er is een gedeelte van het zwembad gescheiden van het grote bad. De diepte van het water is niet meer dan 25 centimeter. Perfect voor de allerkleinsten. Belangrijk om te vermelden is ook dat er altijd badmeesters aanwezig zijn. Ze zijn streng, maar dat is goed. Het is voor de veiligheid van iedereen. Uniek voor Frankrijk is dat je geen badmuts op hoeft in dit zwembad. Voor Nederlanders en Vlamingen klinkt dit misschien vreemd, maar overal in Frankrijk is dit nog verplicht.

Mannen mogen geen boxer zwembroek aan in dit zwembad. Hou hier dus rekening mee. Je moet als man een strak model zwembroek te dragen. Neem deze dus mee. Het scheelt je een gang naar de plaatselijke sportzaak waar op dat moment alleen nog maar roze zwembroeken te koop zijn. Echt gebeurd dit verhaal.

Daarnaast is het grote zwembad, maar ook hiervan is het grootste gedeelte goed en veilig voor kinderen tot 6 jaar. Ze kunnen er makkelijk staan en spelen. Ook is er een dieper gedeelte van 2 meter diep, maar dit is duidelijk gescheiden. Je kunt makkelijk aan je kind duidelijk maken tot waar ze mogen gaan en niet verder. Ook is er in het ondiepe gedeelte een rond bad ingericht als een grote jacuzzi. Daar vandaan kun je goed je spelende kinderen als ouders in de gaten houden terwijl je zelf even ontspant van de verfrissende bubbels.

Openingstijden zijn van 1 juli tot en met 31 augustus. Van 's ochtends 11 tot 's avonds 8 uur.

Toegang volwassenen: 3.40 euro
Toegang kinderen: 2.50 euro
Toegang kinderen > 3 jaar: gratis

Bar en restaurant zijn aanwezig, maar het assortiment is simpel. Voor drankjes en ijsjes is het echter prima.


Mail