De droom van bijna iedere vrouw en de nachtmerrie van bijna iedere man, Rommelmarkten!

Frankrijk is bij uitstek het land van markten. U vindt ze dan ook in alle soorten en maten. Van bescheiden vlooienmarkten tot kleurrijke festivals, compleet met muziek, theater en attracties. De traditie van markten stamt uit de middeleeuwen. De edelen gaven hun bedienden één keer per jaar toestemming alles wat ze op zolders van hun meesters vonden te verkopen en de opbrengsten zelf te mogen houden. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds de traditie die levendig gehouden wordt in geheel Frankrijk. De meest populaire rommelmarkten zijn de Vide Greniers ( zolder opruimingen). Hier kan men nog echt voor weinig geld hele leuke spullen kopen. Een spiegel voor 5 euro, een glaasje voor 50 euro cent, het kan allemaal. Vide greniers zijn dan ook populair bij de lokale bevolking. Leuke spullen voor weinig geld en afdingen kan nog altijd.

Fiets overzicht_rommelmarkt

Een categorie boven Vide Greniers zijn de Brocantes. Ook deze worden bijna wekelijks in vele dorpjes en steden in de omgeving georganiseerd. Hier worden de ten toon gestelde spullen Brocantes heel veel leuke spullen te vinden, maar de prijzen zijn over het algemeen als een stuk hoger.
De top categorie van de rommelmarkten zijn de antiek markten. Eigenlijk mag je een Antiqitue geen rommelmarkt noemen, maar toch houden we het er maar even bij op deze pagina. Op de antiek markten zijn prachtige spullen te koop. De prijzen zijn echter vaak schrikbarend hoog. Veelal is het aangebodene ook echt antiek en dat verklaart mede de prijs. De aanbieders zijn echte kenners en tevens antiek handelaar. Het is leuk om er te kijken, maar voor de meeste van ons zal het budget niet toereikend zijn om hier iets te kunnen kopen. Daarnaast wordt er ook een toegangsprijs gevraagd om binnen te mogen komen. Eigenlijk is het niet leuk om hier naartoe te gaan. Een Mickey Mouse wekker uit 1989 voor 60 euro?! Nee dat is niet leuk!
 
Een overzicht van de lokale rommelmarkten is bij ons altijd terug te vinden op het schoolbord naast de wasgelegenheid. Daarop kun je lezen, waar, wanneer en hoe laat de rommelmarkt gehouden wordt.


Mail