Deze wonderschone grotten bestaan uit een aantal zalen en gangen die wonderbaarlijk in elkaar overlopen. Waar de grotten van Padirac vooral imponeren door hun grootsheid, imponeren de grotten van Presque vooral door hun schoonheid en grilligheid. De gangen strekken zich uit over z’n 350 meter lengte.

grotten-de-presque stalagtiet

De onderaardse zalen hebben allen ook namen gekregen. Zo zijn er; Salle des Draperies, Salle de la Grande Cuve en de Salle de Marbre. In deze zalen loopt en druipt er onophoudelijk water langs de prachtige kalk afzettingen. Hierdoor ontstaan de meest wonderlijke en vreemdgevormde stalagmieten. Op andere plaatsen sijpelt het water langs de muren. Door de vele facetten in de muren vormt ook dit een waar spektakel voor het oog met al haar reflecties. Bij de ingang van Salle des Merveilles (zaal der wonderen) richten zich enorme pijlers omhoog. Rank van vorm en stralend wit. De meeste stalagmieten zijn 8 tot 10 meter hoog. Les Cierges die 8.9 meter meet is zonder meer de mooiste van allemaal. Wij raden u van harte aan om de grotten van Presque te bezoeken. Ze zijn niet zo groot als de grotten van Padirac, maar voor de ware liefhebber van Stalagmieten in haar zuiverste vorm zijn de grotten van Presque een absolute must.

Trek niet uw mooiste schoenen aan, want tijdens de wandeling in de grotten zullen ze nat en vies worden van het water wat langs de wanden naar beneden sijpelt en uiteraard ook soms een beetje op de grond ligt. De grotten liggen op 5 kilometer afstand van St. Ceré. In het departement de Lot. Met de auto is het ongeveer 45 minuten rijden vanuit Pébru. Er zijn Frans- Duits- en Engelstalige gidsen.


Mail