Vlakbij Pébru op zo’n 10 kilometer afstand ligt Mialaret, onderdeel van de gemeente Camps. Bij het centre d’equestre (manege in het Frans) kunnen fantastische buitenritten worden gemaakt onder begeleiding van Guy Segol, zijn zoon Olivier Segol en diens vrouw Sylvie Segol. Een uur, twee uur, een halve dag en zelfs meerdaagse tochten zijn een optie.

paard_van_stal_halen Mina_te_paard

Op deze manier de omgeving leren kennen is uniek, meer één met de natuur is bijna niet mogelijk. En je komt nog eens op plaatsen die normaliter verborgen blijven tijdens een toertje in de auto. Ook bestaat er de mogelijkheid om te leren paardrijden tijdens een meerdaagse cursus van 3 uur per dag. Ideaal als de tieners ook meegaan op vakantie, zo geniet iedereen van een leuke tijd.

De paarden van de manege worden door hen zelf gefokt, het zijn Arabieren en haflo-Arabieren. Ranke, elegante paarden die zeer mak zijn en zich uitstekend weten te handhaven op het ongelijke terrein. Omdat de opvoeding van de paarden vanaf het begin tot einde in eigen huis gebeurt, zijn de paarden bijzonder volgzaam en goed getraind.

janna_buitenrit Mialaret

Voor de ongeoefende ruiter en de meer bedreven ruiter is Mialaret een uitstekend adres, er wordt rekening gehouden met alle niveaus. Samen een buitenrit maken kan ook, vaak beperken de groepjes zich tot diegenen die zich aanmelden, met de hele familie een tocht maken, is een waar uitje!
En ook de kleinste ruitertjes kunnen aan hun trekken komen, Pompom of Chocolat vergezellen je graag op een klein tochtje wandelen van een half uur in het bos rondom de manege. De weg wordt simpel aangeduid, aan het einde links, bij het bospad weer links en dan gewoon de weg blijven volgen. Paps en/of mams lopen dan naast de pony en krijgen zo ook wat lichaamsbeweging. Een echte aanrader die Janna & Mina al vaak hebben mogen meemaken.

1 uur rijden kost 18 euro en 2 uur 34 euro, op grote paarden
1 uur rijden voor kinderen kost 14 euro.


Mail