Voor de sportievelingen is er op een klein half uurtje rijden een gaaf kart circuit. Circuit Le Lissartel. En het is niet alleen voor mannen. Iedereen kan hier terecht. Ook kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud kunnen rijden.

Het circuit is niet zomaar een circuit. Ten eerste is het buiten en daarom veel ruimer, langer en sneller. Voor de echte liefhebber zijn dat goede redenen waarom je op het circuit van Le Lissartel een keer moet hebben gereden. Het circuit is 1105 meter lang en 8 meter breed en afgelopen jaar is het asfalt geheel vernieuwd en opnieuw aangelegd. Niet dat het slecht was, maar nu is het nog beter. Het circuit is een officieel wedstrijd circuit en staat garant voor heel veel plezier. Karten is daarnaast ook een veilige motorische sport. Er kan nagenoeg niets gebeuren. Dan moet zelf wel enorm gekke manoeuvres uithalen, dat het haast niet mogelijk is.
Een soort nekkraag, tegen whiplash, is tegenwoordig verplicht gesteld om te dragen. veiligheid voor alles. De benodigde helm kun je lenen van de circuit eigenaren.

circuit_uit_de_lucht de_karts

Karts zijn er in verschillende soorten en maten:
Voor de kinderen van 8 -10 jaar zijn er 120cc Honda karts.
Voor de kinderen van 11-14 jaar zijn er 200cc Honda karts.
Voor volwassenen die lekker en goed willen rijden zijn er 270 cc Honda karts.
Voor mannen, voor wie het niet snel genoeg kan gaan zijn er 390cc Honda karts.

kleine_coureurs


Voor een volwassene 270cc kart betaal je 14 euro per 10 minuten of beter 38 euro voor drie keer tien minuten rijden. Na één keer 10 minuten rijden wil je meer. Let maar op! Andere karts hebben andere prijzen.

Adres van het circuit, maar ook te vinden bij ons naast het locale waar alle regionale informatie aanwezig is:

Circuit Le Lissartel
Vincent Granoulhac
15290 Pers
Cantal
Tel: (0)471 62.26.26


Mail