Het kleine stadje Collonges-la-Rouge telt slechts 413 inwoners. Het stadje bestaat uit rode zandsteen gebouwde huizen. Het is uitgeroepen tot één van de 142 dorpen/steden verdeeld over heel Frankrijk wat zich “ Les plus beaux villages de France” mag noemen. Deze dorpen/steden zijn verkozen door hun architectuur, hun historische waarde en hun karakteristieke uitstraling.

rode_muur

Het zeer fraai te noemen stadje is rond de 8ste eeuw ontstaan rond de kerk. In de 13e eeuw kregen de aldaar wonende adel en edellieden de voorrechten en vrijheden van het burggraafschaap Turenne. Weer drie eeuwen later werd het een geliefde verblijfplaats voor hoge ambtsdragers vanwege de prachtige ligging. Ze lieten er fraaie landhuizen bouwen met grote en kleine torens als versiering van hun huizen. Dit alles droeg bij tot het unieke karakter van Collonges-la-Rouge, de rode stad. Het stadje heeft vanuit de verte, maar ook wandelend door het stadje heen, een fraaie aanblik. De gebruikte rode zandstenen zorgen voor een unieke sfeer.

straat_collonges steegje

In Collonges-la-Rouges is alles het bezichtigen waard. We kunnen er wel plekken extra onder de aandacht brengen,maar neem van ons aan veel is de moeite waard om te bekijken. Door het hele stadje heen zijn er in kleine keldertjes en winkelruimtes exposities te zien van lokale kunstenaars en worden er ook veel regionale producten aangeboden. Zo is er bijzonder mooi glaswerk te koop, heerlijke mosterd, uiteraard goed franse kazen en veel wijn. Op iedere hoek in het stadje is er wel een leuk terrasje te vinden om onder het genot van een drankje of lokaal gerecht nog eens rustig te kunnen genieten van de mooie omgeving.


Mail