#feature {background-image: url(../../resources/banner_beaulieu_sur_dordogne.jpg);}
Beaulieu ligt op de rechteroever van de Dordogne en is bekend om zijn mooie Romaanse kerk en zijn voormalig Benedictijnenklooster.

De oude stad ligt vlakbij de kerk. Het is een doolhof van smalle straatjes met oude huizen. In de Rue Ste-Catharine staat een mooie 16e eeuwse toren met schelpversiering. Op de Place de la Bridolle vindt men tegenover het westportaal van de kerk een fraai huis uit de Renaissance, versierd met beelden en medaillons dat het huis van Adam en Eva wordt genoemd.

kerk kerk_binnen

  De12e eeuwse Eglise St. Pierre, een abdijkerk, die wat de architectuur betreft zowel invloeden uit de Limousin als uit het zuidwesten heeft ondergaan, was vroeger een beroemd bedevaartsoord. De kerk is aan de buitenkant opgetrokken uit zandsteen. Als eerste werden het koor, transepten de oostelijke travee van het schip gebouwd, ongeveer tussen 1100 en 1140. Halverwege de 12e eeuw ging men door met het bouwen van de zuidkant van de kerk. Weer later werd ook de westzijde verder uitgebouwd en versierd. Door de grote verschillen in tijd dat er aan deze kerk gebouwd werd zijn er vele verschillen in bouwstijl en versiering terug te vinden. Zo is aan de ene kant van de kerk de decoratie zeer eenvoudig te noemen terwijl die aan de zuidkant vol pracht en praal is. Een aparte ervaring om te aanschouwen

Beaulieu-sur-Dordogne is ook voor velen de aankomst plaats wanneer men gaat kano varen over de Dordogne. Men komt hier aan na een 20 kilometer lange kano tocht. Het is leuk om dan vervolgens nog even Beaulieu te verkennen, mits de krachten nog niet op zijn na het vele peddelen.Er zijn op het dorpsplein verschillende leuke terrasjes te vinden om weer op krachten te komen.

Muurtje Epices_et_delices


Onderweg tijdens het kano varen kan het haast niet missen dat u velen vliegvissers tegenkomt. Veelal Franse mannen die met manshoge kaplaarzen tot hun middel in het water staan om forellen te vangen of andere vis soorten. Vliegvissers in de Dordogne is een typerend beeld wat u bijna het hele jaar door kunt zien bij de rivier Dordogne. Ook liggen er vele campings aan de Dordogne. Deze zijn echter meer voor mensen die actief vermaak zoeken en vermaakt willen worden. De campings onderweg van Argentat naar Beaulieu liggen achter elkaar als een lint aan elkaar geregen. Vele campings zijn van alle gemakken voorzien. Wij hebben echter wel de indruk dat het zomers hier wel erg vol en druk is.

Vins


Mail