Een rondje kamperen, jouw “Tour de France“

De vakantieplanning. De eerste 10 dagen zijn geboekt en eenmaal in Frankrijk boek je die andere camping wel. Vaak komt dan de vraag: "weten jullie nog zo’n camping als deze?"
Welke campings houden het eenvoudig, zijn gastvrij en ook kleinschalig? Waar je lekker veel ruimte hebt, een zwembad en/of meer(tje), een table d’hôte en een broodservice?
Een rondje kamperen, jouw eigen Tour de France, allemaal in het zuidwesten van Frankrijk op niet meer dan 275 kilometer van elkaar. Vier campings met hetzelfde gedachtegoed, ruimte, rust & natuur, anders en toch gelijk, goed te combineren voor een heerlijke vakantie in Frankrijk.

Bij zowel Babs en Patrick, Agnes en Reg, Arthur en Caroline, als bij Jan en Beer heb je beschikking over gratis WIFI en kun je genieten van de luxe van elke ochtend vers brood.  Maar vooral kom je vakantie vieren bij Nederlanders in Frankrijk waar gastvrijheid centraal staat!
Stacks Image 7
Stacks Image 15
Op 60 km ten noordwesten van Limoges in de Charente, op nog geen 900 kilometer van Utrecht, vind je Le Petit Mas d'Ile. Drie gîtes en een minicamping met 15 zeer ruime kampeerplaatsen en gratis WIFI.

Geniet van twee à drie maal per week aanschuiven bij de table d'hôtes plus een frites avond, een ruim zwembad en de gelegenheid om een echt kampvuur te stoken. Zoek je een gezellige gîte of kleine camping waar je de ruimte hebt, waar vriendelijkheid en gastvrijheid troef is, kom dan genieten bij Arthur & Caroline van Le Petit Mas d'Ile.

Daarnaast behoort ook tot de mogelijkheden om buiten het hoogseizoen aan een sportieve trainingsweek deel te nemen.
Stacks Image 27
Net over de grens van de Occitaine op ruim 1000 kilometer van Utrecht vind je Domaine Troteligotte.

De boerderij uit 1800 biedt zes kampeerplaatsen, twee retro bungalowtenten en drie gastenkamers aan. Je kunt er aanschuiven bij de table d'hôtes waar ook vegetarische en veganistische maaltijden mogelijk zijn of gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte waar documentatie over fiets- & wandelroutes klaarliggen.

Er bevinden zich diverse zwemmeertjes in de naaste omgeving. Troteligotte ligt midden in de natuur van de Lot waar je leuke stadjes en authentieke dorpjes kunt bezoeken.

Reg & Agnes ontvangen jullie graag voor een ontspannen vakantie.
Stacks Image 32
De herenboerderij van La Grosse Talle vind je op 850 kilometer van Utrecht in de Poitou-Charentes, op de hoogte van La Rochelle en op 60 km ten zuiden van Poitiers.Je kunt er verblijven in de gîte, de studio, het appartement La Talle, in het Tiny house of op de minicamping met zes plaatsen.

Verse koffie en een praatje als je je brood en croissantjes komt halen, de table d'hôtes, de pizza-avonden en een zondags ontbijt zorgen voor een ontspannen en gezellige sfeer. Je kunt er genieten in een heerlijk zwembad of rechtstreeks vanaf het terrein wandelen en fietsen om de rijke geschiedenis van het glooiende landschap te ontdekken. Ook hier gratis WIFI.

Beer & Jan staan garant voor een uitstekende service en bekend om hun enorme gastvrijheid.
Stacks Image 37
In het Zuid-oostelijke puntje van de Corrèze, op 1000 kilometer van Utrecht vind je Camping P&B.

Acht kampeerplaatsen in het kampeerbos, twee “wild” kampeerplaatsen aan het privé meertje van 2500 m², een ingerichte Karstentent, een Gîte, drie houten huisjes en een ingepakte caravan staan voor je klaar. Vers brood op bestelling, twee maal per week aanschuiven bij de pizza en/of BBQ-burgeravond en huisgemaakte jammetje te koop.
Ook een 5-daagse fotografievakantie behoort tot de mogelijkheden.

Patrick & Babs bieden je groots genieten op een klein domein.
Stacks Image 44
Stacks Image 46
Stacks Image 48
Stacks Image 50